Experiencia del Primer Taller de Gamificació dins del Recull.Publicat en 25 de Maig del 2018


El passat 16 i 20 d'abril vaig realitzar el primer taller de 8 hores a Terrassa dins del Catàleg del Recull de DIBA amb l'assistència de 14 participants. Va ser una experiència que mai oblidaré, per lo bé que ho vam passar tots i el bon ambient que es va viure on la gamificació va estar present en la majoria del procés del taller, va haver-hi sorpreses agradables i la competitivitat "sana" va estar des del minut 1 per poder aconseguir algun dels 3 premis. En l'àmbit personal les valoracions en el taller de Gamificació va ser força positiva on la majoria dels participants destacaven del taller el dinamisme que va haver-hi, la participació i que es van quedar amb més ganes. Per a mi el més important és que tots els participants van dir que recomanarien l'activitat.Segons Laura Peláez Tècnica de creació d'empreses Ajuntament de Terrassa "El taller Potència la teva idea de Negoci introduint la gamificació forma part de l'oferta anual de formació del Servei d'Emprenedoria i Economia Social de l'Ajuntament de Terrassa. Des de l'Ajuntament es va apostar per aquest taller de Gamificació amb la Finalitat que les persones emprenedores aconsegueixin els seus objectius: augmentar clientela i fidelitzar-la per exemple, utilitzant les tècniques del joc. Les expectatives del taller realitzat als dies 16 i 20 d'abril s'ha assolit plenament i de manera molt satisfactòria. S'ha aconseguit crear un bon clima i unes bones dinàmiques entre els participants, que a més de formar-se han gaudit i s'ho han passat molt bé. Amb les valoracions de les persones assistents podem concloure que la Majoria repetiria i nosaltres també.


taller gamificacion terrassa Angel Fulquet


Des d'aquí, vull agrair a Laura i el seu equip per la seva confiança, pel tracte rebut i per facilitar-nos les valoracions dels participants que ara podem compartir. Aquest any hi haurà 9 sessions com aquesta gratuïta a la província de Barcelona, si algú vol assistir, pot mirar el nostre calendari on jo estaré encantat de rebre amb els braços oberts.


Ja han passat 3 anys , aleshores era un emprenedor més on intentava assistir a totes les sessions de formació representava la Saga d'Image Quiz de Vianvi, on preteníem rendibilitzar el joc adaptant la base del mateix per a diferents entorns com el turisme, periodisme, marques comercials, etc.


taller gamificacion Angel Fulquet

Aquest mateix dia vaig rebre una resposta per e-mail del Sr. Carles Singla , que aleshores Degà de la Facultat de Comunicació de Barcelona . Molt amablement em va indicar que això de fer jocs personalitzats no li encaixava molt però si en el tema de realitzar algun tipus de formació per als periodistes perquè entenia que la Gamificació podria ser un canal de comunicació molt interessant per als objectius periodístics. Sense dubtar-ho, ens vam posar en contacte i a preparar un taller i buscant informació sobre la Gamificació.


A partir d'aquí, vaig descobrir les possibilitats que poden haver-hi en més camps i em vaig proposar donar formació de Gamificació en l'entorn de l'emprenedoria i a trucar a centres explicant contínuament que és això de la Gamificació i el seu avantatge davant la sorpresa en la majoria dels tècnics. Ja en 2016 vaig intentar entrar al Recull de Diba on no van acceptar la meva proposta, perquè ser-hi és molt complicat per les seves limitacions, però si vaig entrar a Global Lleida on vaig tenir l'oportunitat de donar bastants formacions amb valoracions molt positives. Finalment van passar 2 anys fins que vaig entrar dins el Recull.


Una de les grans satisfaccions més grans que et pot donar la vida és poder compartir els coneixements i que aquests serveixin per ajudar les persones, i si a més durant les sessions els participants s'ho passen bé i se'ls fa curtes. Què més podem demanar!?


Moltes gràcies i fins a la següent!


Àngel Fulquet gamification games experto en gamificacion y marketing digital.jpg

Ángel Fulquet


  • Soy Analista, Consultor y Experto en Gamificación, Game Designer y Diseñador de estructuras Gamificadas en entornos empresariales y entornos de Marketing para Marcas, Pymes y Comercio próximo.
  • Formo parte del equipo docente del Colegio de Periodistas de Cataluña, El Recull de DIBA y Global Lleida.
  • Tengo diseñados distintas Conferéncias y Talleres de Formación para Emprendedores y Pymes.
  • He creado 2 estructuras Gamificadas, “Model Gamification Games”, base donde planificar una estructura gamificada y “Challenge”, estructura gamificada tanto para niños, trabajadores o personas donde consiguen objetivos a cambio de acciones realizadas.
  • He diseñado más de 15 juegos que se pueden incorporar en el comercio cercano para conseguir empatizar y fidelizar a clientes como el "Kiske" y "Estrategia con dados de Parchís".
  • Tengo mi propio Blog de "Gamificación".
  • Ha publicado diferentes juegos, entre los que destaca "Image Quiz" , un juego de intuición visual con más de 40.000 descargas en 200 países donde obtuvo una valoración de 4.2 sobre 5 para Google Play.
  • He participado en Entrevistas entorno a la Gamificación en RTVE, en La Vanguiardia y en Radio SIO.